IW-Utbildning

Vill du utbilda dig till ett både spännande och varierat hantverksyrke? Hos oss hittar du erfarna lärare som hjälper dig att utvecklas inom den/de svetsmetoder du väljer att specialisera dig i. För de allra flesta innebär en utbildning hos oss ett garanterat jobb!

Som svetsare har du ett stort antal yrkesområden att välja bland. Du kan t ex vara anställd inom industrin som underhålls- och reparationspersonal, vid bygg- och anläggningsföretag, inom industrin eller som resemontör med varierande arbetsuppgifter.

Internationell standard
IW är en förkortning för International Welding m a o Internationell svetsning. Det innebär att utbildningen följer en internationellt överenskommen standard.

GL Kompetens AB
Vi som utbildningsanordnare uppfyller de krav och riktlinjer som krävs avseende lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem.

Utbildade svetsare är en bristvara så dina chanser till jobb är goda. De flesta av våra gamla elever har direkt efter utbildningen fått anställning både nationellt och internationellt.

GL Kompetens AB bedriver IW-Utbildning i Kiruna och Gällivare med löpande intag och med elever från hela landet. Kontinuerligt utbildas ca 22 deltagare.

Ansökan till utbildningen görs normalt hos din arbetsförmedlare men du har även möjlighet att genomgå utbildningen med egen finansiering.

Utbildningsmål
I en komplett genomgången IW-kurs genomgår man olika moduler bestående av teori, praktisk övning och examinering. De teoretiska momenten samverkar med de praktiska för att på bästa sätt ge förståelse för olika metoder, standarder samt egenskaper och beteende hos olika material.

Om man fullföljer hela utbildningen kan man bli diplomerad rörsvetsare, plåtsvetsare eller kälsvetsare.

Vi hjälper dig som elev naturligtvis att välja den inriktning som passar dig bäst.

Svetsarprövning (EN-287)
Svetsarprövningen är ett krav inom dagens svetsande industri. Efter utbildningen har du möjlighet att genomföra svetsarprövningen hos oss med hjälp av ett 3:e parts organ som övervakar och godkänner prövningen.

För att få genomföra prövningen krävs att man har ett intyg från en arbetsgivare att man efter utbildningen har/kommer att få ett jobb som svetsare. Intyget är inte bindande och de flesta elever som vill brukar kunna ordna detta under sin praktik.

Vill du veta mer?
Kontakta Göran för Kiruna på tel: 070-634 11 63 eller via e-post: goran@gl-kompetens.se
Kontakta Gustaf för Gällivare på tel: 076-816 51 54 eller via e-post: gustafglkompetens@gmail.com

Comments are closed.